vrijdag 16 oktober 2015

FAIR WEAR FRIDAY

Het is week van de Fair Trade.
Tijd om jullie (en mezelf) eraan te herinneren dat er voor veel dingen alternatieven zijn, die beter zijn voor de mensen die ze maken en ook beter voor jezelf.
Dat laatste wordt naar mijn mening veel te weinig in de verf gezet om eerlijke (en/of ecologische) producten te verkopen.
Chocolade van de wereldwinkel is echt de lekkerste.
Biokatoen is altijd superzacht.  Zo fijn om te dragen!


Neem nu mijn zwarte longsleeve van Mandala, gekocht bij Today Is a Good Day.
Zo lekker zacht en warm, echt een favoriet in de winter.
Past bij alles, vandaag samen met:
- een rok van Vero Moda.  Rankabrand score D, dus niet ok.  Ze zijn wel goed bezig op vlak van arbeidsomstandigheden, maar niet qua milieu en duurzaamheid.  Boe!  Ik kocht de rok 10 jaar geleden, jawel, en toen was ik nog geen bewuste consument.
- een cardigan van JBC.  Hoera voor deze Belgische keten, dat ze zich aangesloten hebben bij de Fair Wear Foundation!  Ik kocht er een cardigan voor Annabel en wilde hem dolgraag zelf.  Maar bij de dames hadden ze geen mooie.  Bij de meisjes daarentegen: keiveel keuze in kleurtjes en textuurtjes.  Dus deed ik het weer: ik kocht een van bij de meisjes en ben er heel blij mee.
- nylonkousen van DoréDoré.  Eerlijk: ik heb bij de aankoop van deze kousen totaal niet stilgestaan bij de eerlijkheid ervan.  Omdat ik nog nooit nylonkousen ben tegengekomen in een eco-webshop, en je dat nu ook niet echt tweedehands koopt, dacht ik dat het sowieso niet in orde was.  Maar kijk, ze worden in Italië gemaakt met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.  Best ok, dus.
- schoenen van Camper.  Met hakjes, dus ik draag ze zelden, maar ze mochten nog eens uit de kast.  Ik dacht altijd dat Camper een goed merk was.  Op planetshoes.com en hippeschoentjes.be worden ze gezien als 'duurzaam'. Maar Rankabrand geeft ze een E score.  Blijkbaar zijn ze erg ontransparant.  Wat moet ik daarvan denken?  Een merk dat gestart is op een verschil te maken, maar dat bij zijn groei tot wereldwijde keten een beetje de weg is kwijt geraakt?

En wat hebben de kindjes aan vandaag?Aaron: broek en longsleeve tweedehands, respectievelijk van Young Dolphins in Leuven en Tweetjes in Wilsele-Putkapel. Schoenen van El Naturalista van HippeSchoentjes.be.
Annabel: kousenbroek en jurkje tweedehands via 2dehands.be. Bodyke in bruikleen.  Jasje handgemaakt door (groot)tante Onliemie (is het niet prachtig??). Slofjes van Bobux bij DeKleineZebra.com.

Die kindjes, die zijn goe bezig he.
Mama is nog voor verbetering vatbaar soms.
Maar ze doet haar best.

Doen nog hun best om een eerlijke kleerkast bijeen te sprokkelen:

5 opmerkingen:

  1. Die cardigan en kousen passen echt goed bij elkaar! Ik noteer bij deze DoréDoré, dat zoek ik eens op. Goeie tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooimooimooi. En inderdaag goed, hé, van JBC?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Winters en toch supervrolijk, mooi! En hoera voor JBC, dat wist ik nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen