vrijdag 18 maart 2016

FAIR WEAR FRIDAY: WINTEREDITIE

Zoals de titel van deze post u al doet vermoeden: hij was al lang geschreven, maar wachtte de hele tijd op bijhorend fotografisch materiaal.   En nu is de lente bijna daar, dus op het nippertje, presenteer ik u mijn wintertenue.

Na 4 jaar zwanger/borstvoeding/zwanger/borstvoeding heb ik er mij eindelijk bij neergelegd dat mijn winterjas niet meer past.   En dat hij ook echt niet meer gaat passen.
Hoog tijd voor een nieuwe jas.  Een klein investering-ske (viel nog mee).
Maar wel de moeite waard!


Ik kocht deze jas via dawanda.de.
Een platform waar ik mijn ogen uitkijk en mijn "wenslijst" uitpuilt!
Om ook effectief te kopen, hou ik mij in, want hé, ik heb dat allemaal niet nodig.
Maar als je dan wél eens iets nodig hebt, is het daar te vinden.
In originele, mooie versies.
En vaak eerlijk gemaakt.
Handgemaakt.
De knopen waren even grijs als de jas, en al gauw viel er één van af, dus verving ik ze door 2 hoogblauwe exemplaren, gemaakt van fimo door mijn tante Onliemie.  Dat kleuraccent was wel nodig, vond ik.
Qua winteraccessoires denk ik dat het niet zo goed zit, ik heb ze namelijk al een eeuwigheid, dus helaas vrees ik dat mijn sjaal, muts en handschoenen niet eerlijk zijn.  Ik weet het niet juist.

De kinderen die zijn (correctie: waren) wél helemaal ok.Annabel heeft een geleende jas en een sjuts en wantjes van Mundo Melocoton.
Aaron draagt een tweedehands jas en startte de winter met een tweedehands muts en  een sjaal en wanten van Mundo Melocoton.  Maar zoals dat gaat op school, verloor hij al 't een en 't ander.
Dus we eindigen de winter met een inderhaast gekochte sjaal en muts van wicky de viking godbetert (ik plakte zijn naamlogo daarover), gekocht bij Brantano omdat daar een kialapunt is en ik daar een pakje ging afhalen, die ene keer dat het sneeuwde en hij natuurlijk net dan zijn muts kwijt was en snel een nieuwe nodig had.  Idem voor de wanten van de Hema.   Gezondigd, omwille van pragmatisme en spoed.  Jammer, maar het is niet anders.  Ik weet nu dat ik voor volgende winter tweedehands een heleboel reserve winterdingen moet kopen.  (Het kan maar een tip zijn voor u, daar, lezer.)

Maar eerst: laat die lente en zomer maar komen!!


Fair Wair Friday is een initiatief van Lies, Kelly & Leen.  Meer info vind je hier.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie jas! De blauwe knoopjes vind ik ook een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geertrui van Geertruurzaam kon hier om de een of andere reden niet reageren, dus kopieer ik zelf maar haar reactie van facebook: Liesbeth, om een of andere mysterieuze reden kan ik niet reageren op jouw blog (ik kan niet inloggen) dus dan maar zo:

  Al een geluk dat je ergens een nieuwe muts kon kopen! Inmiddels hangen de winkels vol met zomerkleedjes, en de kousenbroeken die mijn dochter nodig heeft zijn nergens meer te vinden...
  Op naar de lente, al is dit wel een heel mooie winterjas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha die knoopjes... ik dacht al dat die bekend voorkwamen... fijn dat ze dan toch van pas komen en 't is nog mooi ook.
  Misschien moet ik mutsen en sjaals beginnen breien voor zoonlief... zodat ie een voorraad heeft tegen volgende winter? Voor Annabel een sjuts? Ik zou in geen 100 jaar weten wat dat is of ... het moest een typefout zijn?
  Fijne paasdagen en de groetjes aan de hele familie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een sjuts is een sjaal en een muts in 1. Ha, en Annabel heeft in de winter ook wel jouw gehaakte muts gedragen, die voor Aaron te klein was. Voor jullie ook een zalige Pasen.

   Verwijderen
 4. Zo'n vrolijk model dat die jas heeft! Echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen