woensdag 5 juni 2013

SPRING BREEZE

Ooooooh, zie en ontdek de mooie, kleurrijke, lichte, luchtige, papieren (!!!) kunstinstallaties van Yuko Tadaka Keller, met zooooo toepasselijke namen als "spring breeze" en "between the air".

Yuko knipt kleine driehoekige stukjes calqueerpapier, die voor haar een molecule van water of lucht symboliseren.  Ze vindt inspiratie in het pointillisme wanneer ze haar papieren installaties creëert.Tijdens haar studies specialiseerde ze zich in weven van tapijten, maar later begon ze papier te gebruiken voor haar werk.  Eerst het traditionele Japanse washi papier, maar dat was niet transparant genoeg.  Na wat zoekwerk kwam ze uit bij calqueerpapier.
Dit papier kan zowel transparant als opaak zijn.
Ze vergelijkt het met de huid, een membraan tussen droom en realiteit.

En na een tijdje wilde ze met het papier installaties maken in de ruimte, in plaats van een vlak om aan de muur te hangen.


Foto's via Upon A Fold


Verbluffend.Noot:  Ik moet constateren dat er steeds vaker Japanse artiesten verschijnen op deze blog.  Ik zal Emmanuelle Moureaux moeten gaan geloven dat de Japanners volop gaan voor KLEUR!

2 opmerkingen:

  1. Dat is zoiets waar je naar blijft kijken, eerder gapen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig! Deed me denken aan Sachiko Abe, op de biennale in Sydney vorig jaar. Ook een Japanse, ze knipt flinterdunne reepjes papier. Het enige dat je hoort is haar schaar terwijl ze in een grote hoop reepjes papier zit.

    BeantwoordenVerwijderen