vrijdag 3 april 2015

FAIR WEAR FRIDAY STARRING DE DOCHTER MET DE COOLSTE BABYLEGGING OOIT

Tijd voor een kindereditie van fair wear friday.

Voor kinderen vind ik het eigenlijk veel gemakkelijker om fair en eco te kopen.
Sowieso krijg ik een hoop kleertjes in bruikleen van mijn zus, koop ik veel tweedehands, en als er dan toch iets nieuws gekocht moet worden, zijn daar leuke merken als Mundo Melocoton, Mini Rodini, l' Asticot,... en een hoop leuke webwinkeltjes.

Uitzondering hierop en grote zonde van mijnentwege:  het ondergoed.
We hadden voor Aaron een geboortelijst bij Doekjes en Broekjes en daar stonden dus ook wat verantwoorde body's op.  Maar we merkten dat de geleende body's van het neefje veel handiger waren.  Lekker stretchy en laat dat nu echt wel nodig zijn als ge smalle lange kinders hebt, maar wel met een dik gat wegens wasbare luiers.  Die body's waren van de HEMA.
Algauw had Aaron zijn neefje in de lengte ingehaald, dus werden die body's gekocht i.p.v. geleend.
HEMA, dat scoort een D-label bij Rankabrand.  Da's echt wel slecht.
Ik koop wel deze in bio-katoen, maar dan nog is het niet ok.

Ondertussen is er ook wel Mambotango.  Die body's zijn vergelijkbaar qua pasvorm en stretch.
Mambotango vinden we natuurlijk niet op Rankabrand, maar bij de faq op hun website vind ik hetvolgende:

Onze ontwerpen en de patronen worden in België gemaakt. De productie gebeurt in Turkije door een gecertificeerde leverancier. Het Europees erkend label garandeert een kindvriendelijk verfproces.

Ze proberen ook betaalbaar te zijn.  Dat zijn ze ook, maar prijs is wel bijna maal 3...
Al ben ik zeker bereid om meer te betalen voor iets dat goed gemaakt is.
Toch jammer van HEMA, want ik vind het een leuke winkel.  Ik weet dus wie ik ga aanschrijven op Fashion Revolution Day.


Outfit Annabel:

Bodyke: HEMA dus, met geflockte elleboogsterren, dat zag u hier verschijnen
T-shirt: in bruikleen
legging:   handgemaakt en gerecyKleerd uit de mouwen van een tweedehands trui.

Zonder overdrijven, vind ik dit de geweldigste babylegging ooit.
Hij is nog wat groot en te lang, maar niet getreurd, de binnenkant blijkt ook supermooi, dus we kunnen dat zonder problemen oprollen.
Ziet nu hoe schattig?!

Ik ben niet de maker van dit prachtexemplaar (de legging dan hé), alle eer gaat naar Juffrouw Sanseveria.  We kregen hem cadeau omdat de ookal onnavolgbare Antilopen-poster wat met vertraging tot bij ons is geraakt.  Samen nog met een stuk dinostof in organic cotton  (hopelijk volgt hier binnen afzienbare tijd een T-shirtpost van).
Merci juffrouw!  Dat had u niet moeten doen, maar we zijn er toch werkelijk superblij mee.


8 opmerkingen:

 1. Aiaiai... juffrouw Sanseveria heeft beter zicht op babymaten denk ik...stillekes hoop ik dat Annabel groter op de foto toont dan dat ze is???? Want anders is mijn kedooke echtig te klein! :-( Hou je klaar... zo rap mogelijk na de vakantie kom ik er aan!!!!
  Wel een supermooi leggingske!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tante, ze is echt een kleintje, hoor! Maat 62 (3 maanden) past haar nog. Maar kom toch maar gauw eens af!

   Verwijderen
 2. prachtig gemaakt die legging!!! ohh wat jammer van hema, is er dan nergens nog eerlijke én betaalbare kleding te vinden? minirodini enz is jammergenoeg niet voor mijn budget, gelukkig veel gevonden op de tweedehandsbeurs onlangs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, minirodini is ook erg duur, ik heb ook een zoekopdracht op tweedehands opgeslagen (dat kan je doen, hé, dan sturen ze een mailtje als er zo'n zoekertje online komt).
   Maar allé, ik denk: liever zo veel mogelijk tweedehands (heel goedkoop) en dan af en toe een duur stuk, dan allemaal dingskes van 10 euro van zara. In the end zijt ge evenveel geld kwijt, maar het eerste is wel duurzamer. Als iets duurzaam gemaakt is, ben ik wel bereid daar wat voor te betalen.

   Verwijderen
 3. Echt en geweldige babylegging! Rankabrand zegt toch zelf dat het biokatoen van de Hema wel oké is? Al moeten ze echt wel beter kunnen dan die D natuurlijk ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de juffrouw haar broekske valt in de smaak, ik zie het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er inderdaad een toffe legging uit: niet alleen van patroon, maar ook ideaal van vorm - smalle beentjes, dik luiergat - zo past het blijkbaar perfect! En jij gaat dus Hema aanschrijven op Fashion Revolution? Puik plan, ik denk dat het in Nederland en Vlaanderen voor veel babykleren de standaardwinkel is. Als zij iets zouden veranderen, heeft dat meteen een enorme impact. Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen