vrijdag 20 februari 2015

FAIR WEAR FRIDAY + FAIR FASHION FEST

Tijd voor nog eens een fair wear friday post!
Vandaag draag ik:

* een gilet van Misericordia, gekocht bij Todayisagoodday.be.  Fair gemaakt in Peru.  Ik heb ze al een paar jaar, van toen ik net die winkel ontdekte en ik ben nog altijd zot van het pofschoudertje.

* een borstvoedingskleed in bruikleen van een vriendin.  Bruikleen dat lijkt me van dezelfde categorie als tweedehands en dus ok.

* een zwangerschapslegging die ik tweedehands kocht bij Young Dolphins in Leuven.  Ik koop er wel vaker kleren voor Aaron.  Een tip voor wie eens in de buurt is.

* nieuwe schoenen uit de solden van hippeschoentjes.be.  Ja, inderdaad, dat is een kinderwinkel.  Maar zoals Lies en Leen al zeiden is het verdorie soms moeilijk om mooie, elegante, platte én duurzame schoenen te vinden.  Ik hoef dan wel geen orthopedische schoenen te hebben, ik merk dat schoenen met een hak in de kast blijven staan.  Ik krijg er meestal zere voeten van, en ik wil op elk moment een (stads)wandeling kunnen maken, als ik daar zin in heb, dus koop ik enkel nog platte schoenen.  Voor Aaron koop ik schoenen bij bovenvermelde winkel en ik vond het zo oneerlijk dat er voor kinderen wél veel keuze is.  Maar nu in de solden zag ik dus een paar passeren "laatste maat 38".  AHA!  Waarom zou ik niet?  Ze zijn van Manuela De Juan en met de hand gemaakt in Spanje.

* Annabel, helemaal gekleed in geleende kleertjes en verstopt in een geleende draagdoek (Tricot Slen organic).

Vandaag zit dus wel goed!
Over faire kleding gesproken: zondag 1 maart is er het Fair Fashion Fest in het Miat in Gent.  Dat is een eerste festival over eerlijke mode.
U heeft het vast al zien verschijnen op andere blogs of in de standaard, maar ik wil jullie er ook graag nog even warm voor maken.

Doorlopend zijn er DIY TEXTIELWORKSHOPS. (Breng dus oude kleren mee om mee aan de slag te gaan!) Er is ook een MODESHOW met 'Hippe vintage en hedendaagse streetwear', maar vooral dus draagbare en eerlijke kleren waarmee u er toch niet "geitewollesok" uitziet (en dat is niet slecht bedoeld hé, maar sommige mensen lijken te denken dat eco en eerlijk gelijkstaat aan een bepaalde stijl en dat hoeft niet).
Er is ook een fairtrade VERWENMARKT, met ondermeer Goedvandoen en Meer dan Mooi, People Tree, Armed Angels, Think Twice, Chevalier des pieds enz...
En u kan gewoon ook wat bijleren over "schone kleren" bij de INFOSTANDS en INFOSESSIES van o.a. Netwerk Bewust Verbruiken en Wereldsolidariteit. 


Meer info vind je hier en hier.
Veel plezier!

4 opmerkingen:

 1. Amai, dat is veel fair voor maar liefst twee personen tegelijk! Het gilet uit Peru, dat zou ik zelfs wel eens in volle glorie willen zien! ;-)

  En wat 1 maart betreft: ik zal er zijn. Het lijkt er steeds meer op dat het MIAT nog te klein gaat worden... Jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op vlak van faire kleding kan jij me nog veel leren! Ik hoop dat ik toch al een kleine bijdrage lever door kleertjes van Melchior te hergebruiken voor Wolf en Astor (wat ik evident vind, maar toch...) en ook redelijk wat 2e hand kledij. Zowel voor mezelf als voor de kindjes. En als ik nu nog stof koop om zelf kleertjes te maken, let ik wel op een GOTS-label of iets dergelijks. Maar ik laat me nog vaak verleiden door schone kleren uit zomaar één of andere winkel waarvan ik het faire gehalte absoluut niet ken... Gelukkig blijft er maar weinig 'shopping-tijd' over met 4 kindjes in huis. Dat helpt ook. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw goed bezig! ik probeer wat meer op te letten van waar mijn kleren komen, maar ik ben er nog niet.
  en dat van die schoenen deed mij lachen: ik doe dat namelijk ook. heb ook een 38 en draag graag sneakers zonder veters (dus met velcro of elastiek of zo) en dan is de keuze in de kindercollectie (die over het algemeen tot 39 gaat) 100 keer groter :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik was gisteren ook op de site aan het kijken, maar ik pas jammer genoeg nergens in (voor het kroost daarentegen: keuze te over!)
  Is de postbode al geweest, toevallig?

  BeantwoordenVerwijderen