dinsdag 21 november 2017

3 | 5


:::DRIE:::driedubbelvrolijk:::dolenthousiast:::deugnieteersteklas:::doetnietslieverdanhelpen:::datkannietstilzitten:::durfmijnietpoppemietenoemen'tisannabel

:::VIJF::: Vrolijk ::: Verzamelaarvanveren ::: Vansochtendstotsavondsbouwen (knikkerbanenoflego) ::: voeltdemuziekendanst-danst-danst 
Zoals altijd was oktober een drukke feestmaand bij ons: Annabel werd drie (om correct te zijn begin november), Aaron 5 en ik 35.  Genoeg te vieren, dus!
Gezien de grote hoeveelheid verzamelde veren van het voorbije jaar, die de zoon meebracht van school of vond onderweg, dacht ik: daar knutselen we wat mee (ben ik er ineens vanaf na de feesten.)

In de zomer las ik bij Petrol&Mint over de verfstiften van Posca en dacht :
1. zalig nieuw speelgoed voor de mama
2. als dat werkt op takken en eikels, dan zal dat ook wel lukken op veren.

Dus met ons drietjes gingen we aan de slag en in een mum van tijd hadden we een heel kleurrijke verenslinger en foto's voor op de uitnodigingen.  We maakten er dan maar een soort thema van:  kleine veertjes gingen in doorschijnende ballonnen en ik maakte ook chocolade veren voor op de taart.  Oh ja, en vorig jaar kreeg Annabel een prachtig rokje met verenprint uit Australië cadeau, dus dat werd natuurlijk haar feestoutfit.


Er was moois en lekkers - thuisgemaakt en ook elders in Leuven gemaakt - maar bovenal gezelligheid, familie, vriend(inn)en, vriend(innet)jes (eentje die huilde als ze naar huis moest, zo leuk was het).  Er was de zoon die al weken uitkeek naar zijn verjaardagsfeest en de spanning op dé dag bijna niet aankon en de dochter die geen benul had (hoewel ook wel weken op voorhand  te pas en te onpas verkondigde "ik word drie jaar" -en dat ook wel bleef verkondigen na haar verjaardag) en zo verrast was en intens genoot van de "hiep hiep hiep hoera".  "In de gloria" is nog steeds haar favoriete zangregel.
Er was schoonheid die dagen, in alle kleurschakeringen, in kleine dingen, in zijn menselijke imperfectie, feestelijkheid en alledaagsheid.
Er was dus alles waar ik zo van hou.3 opmerkingen:

  1. Verdorie! Toch jammer dat we er niet bij konden zijn! Het zal weer prachtig versierd geweest zijn. Mooi in thema! Nog een dikke verjaardagsknuffel aan je kroost en voor jou ook nog een dikke zoen!xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel jammer, hopelijk volgend jaar! Intussen mag je je al beginnen voorbereiden op het eerste verjaardagsfeest van jouw kleinkind :-)

      Verwijderen