vrijdag 10 november 2017

GEEN GEDONDER IN KEULEN - COLOGNE IS FOR LOVERS


We moeten zeker nog eens terug, want het Kolumba museum stond in stelling en we zijn er ook niet binnen geweest wegens gebrek aan tijd, maar hé, een mens kan maar beter nog een reden hebben om eens terug te keren, zeker gezien het niet ver is en het er zo zalig is.

We moeten zeker nog eens terug, ook met de kindjes, want er was een soort van Sluispark aan de Rijn, er was onderweg ergens een metrostation waar de onderkant van de roltrap bekleed was met gekleurd glas waardoor je het mechanisme kon zien -wij dachten meteen: oh, onze Aaron zou hier zot van zijn, en omdat Aaron na het zien van de foto's van de Hohenzollernbrucke, ze meteen nabouwde met zijn sporen, en hij heeft niet eens bogen, nee, hij gebruikte daar zijn bochten voor en zette die verticaal.
(dat kind is zo'n creatieve bouwer! en heeft altijd alles gezien en wil weten hoe alles in mekaar zit!  toch iets met de appel en de boom, resp. mama en papa).

We gingen dus een paar daagjes met ons twee naar Keulen.
Oorspronkelijke bedoeling was Porto (ik wilde wat zon en we hebben sinds onze huwelijksreis in 2009 geen vliegtuig meer genomen, dus ik vond dat het nog wel eens mocht), maar de tickets in het weekend na Allerheiligen waren zoooo duur (eigenlijk terecht natuurlijk, de milieukost indachtig), dat het toch maar weer dichterbij werd.  En we hebben het ons niet beklaagd.
De zon was van de partij en het was een zeer aangename stad.
We houden van steden.
(Liefst grote steden, wat voor mij wil zeggen: met een metro)
Het hotel buitenstappen en meteen het voelen bruisen.
Al die mogelijkheden, allemaal binnen voetjesbereik.

Maar genoeg geschreven, nu laat ik de beelden spreken.


  


 In order of appearance:
1-2-3: kuieren en fotograferen en eten in het Belgisches Viertel
4: kaarsje branden in de Dom (die uiteraard indrukwekkend is, maar het viel me op dat er héél veel indrukwekkende, vooral Romaanse, kerken zijn in Keulen)
5: zicht op de Dom en de brug, by night
6-7: nog wat op ontdekking in het Belgisches Viertel
8: de oude Gestapo Gevangenis in het EL-DE-Haus
9-10-11: ontbijtbar en rozen en zon in het Belgisches Viertel (alweer, ja, we logeerden er en het was er goed vertoeven)
12-13: fotograferen en kuieren in Ehrenfeld, nog zo'n leuke buurt
14: Cologne is for lovers 💜💜Na het zien van dit hilarische filmpje, heb ik gewoon genoten van het moment en geen foto's gemaakt van al ons eten, al was het wel fotowaardig.  Dat gezegd zijnde hebben instagram en blogs mij wel geholpen om leuke plekjes te vinden.
Lekker en gezellig (en gezond) gegeten bij:
Cafe Buur (heerlijk, wou dat ik wist wat ze in hun pompoensoep deden, maar ik had het er wel aan de stok met een paar boontjes die in mijn mond jalapeno pepers bleken...)
Cafe Noa (de dressing op hun salade zeg! wil ik ook ooit kunnen, zo simpel, zo goed)
Kaffee und Kuchen (we namen een grote pot granola mee naar huis als souvenir, need I say more)
Ut Han (lekker eten voor (te) weinig geld en supervriendelijk)
Yummy (zeer goede cappuccino volgens mijn ventje, het ontbijt de vorige dag bij kaffee und kuchen was wel veel beter, maar het kleine barretje is te schattig voor woorden)
Cafe Sehnsucht (met een fantastische foto van het prachtige moderne glasraam uit de Dom, het is mij niet gelukt om dat echt goed te fotograferen)


De kindjes hadden ondertussen ook een zalige vakantie bij omi & opi met nichtje & neefje en tante M, waarvoor mijn oprechte dank. (ook met roltrappen, maar dan de houten van de voetgangerstunnel in Antwerpen, daar was Aaron ook danig van onder de indruk.)2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie stad en wat moet ik nog ontzettend veel leren ivm fotografie. Vooral ook het leren "kijken"! Het zal deugd gedaan hebben zo met jullie tweetjes. En het thuisfront heeft zich ook geamuseerd want die verhalen hadden we ook al in geuren en kleuren gehoord.:-)
    Fijn dat je pauzeknop ook weer uit staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi! en zo tof, een creatieve gevallen appel ;)

    BeantwoordenVerwijderen