woensdag 10 april 2013

HET EI VAN COLUMBUS

Ik ben verliefd op deze lamp van Valentina Caretta.De vorm van de lampcollectie met de naam "het ei van Columbus" is geïnspireerd door de plooitjes van lampen uit lang vervlogen dagen.  
Het materiaal van de lamp daarentegen is redelijk ruw: ze is gemaakt van geperst kartonvezel, die meestal in de verpakkingsindustrie wordt gebruikt.  Het materiaal wordt zo uit zijn context gehaald en verrijkt met esthetische en decoratieve waarde.  Zo wordt het object licht, robuust en duurzaam in alle betekenissen van het woord.


Ik vraag me af of ze genoeg licht zou geven voor boven onze eettafel.  Daarvoor zijn we nog op zoek naar een lamp.  Misschien is het een optie om meerdere te hangen...  Ze zijn namelijk ook uiterst betaalbaar.

De naam refereert trouwens naar het verhaal van de ontdekkingsreiziger Columbus, die degene die hem uitlachten, uitdaagde om een ei op zijn tip te laten staan.  Toen ze het opgaven, deed hij het ei staan door het op de tafel te kloppen om zijn tip af te platten.  Zo demonstreerde hij dat een briljant idee heel eenvoudig kan lijken - achteraf.1 opmerking:

  1. Mooi- de lamp en het columbusverhaal! Lampen met verhaal zouden onze keukentafel ook mogen versieren.

    BeantwoordenVerwijderen