vrijdag 16 januari 2015

LOVED BEFORE

Re-used organiseert op 24 & 25 januari weer het TRASH DELUXE festival in OPEK.
Ik ben er vorig jaar niet geraakt, en dat is werkelijk zonde.  Wie deze blog al even volgt, weet dat ik erg fan ben van alles wat superuse, recyKleren en ecodesign is.
We zullen zien dit jaar, met twee kleine kindjes niet zo evident...

Er zijn workshops, een repair cafe, een upcycling wedstrijd voor sociale ateliers en een expo.
Er is ook een trash deluxe upcycling markt met echt fantastische dingen als interieurobjecten van Fabrique Magique, lampen van kassetjes van het Ministerie van Unieke Zaken, fietsbandvazen van Cleome,...  Teveel omop te noemen, ga eens kijken op de website.

En dan is er nog de "LOVED BEFORE POP-UP STORE", een tweedehands kledingmarkt, maar dan met een vééééél mooiere naam.  Ik trok mijn kledingkast open en ja, er hangen wel wat miskopen/niet meer passende kleertjes die te mooi zijn om zomaar in de kledingcontainer te gooien, dus schreef ik me in.Ik kreeg van de organisatie leuke labeltjes in mijn mailbox om aan de kleren te bevestigen.  En ik dacht: als we dan toch bezig zijn, dan maak ik er meteen iets moois van.  Niets leukers dan mensen te doen glimlachen...  

Dus ik printte ze op een vrolijk papiertje, schreef ook hartjeslabeltjes met de boodschap
"LOVED BEFORE / Looking for new love" of "LOVED BEFORE / Will you be my new love?"
en bevestigde ze met gerecycleerde kledinglintjes aan de kleding.  
Het deksel van een schoendoos kreeg ook een boodschap voor een mogelijk nieuwe liefde...Gerecykleerde lintjes?  Lezen jullie dat goed?
Ja, ik hou echt vanalles bij.  Papier, inpakpapier, kaartjes,...  Alles wat ik mooi vind en denk nog te kunnen gebruiken.  Re-used in het klein, zeg maar.
Zoals mijn wensboekjes voor secret santa.
Mooie labeltjes en lintjes van kleding dus ook.  Echt waar.  En nu komen ze van pas!
(Mijn ventje wordt er soms wat gek van, maar zolang alles netjes georganiseerd zit in dozen, is hij content.  Noot aan mezelf:  De doos "pakskemaken" moet wel dringend eens onder handen genomen worden, want ze kan niet meer toe.)

Voor wie OPEK niet kent, dat is het Openbaar Entrepot voor de Kunsten.  In afwachting van een definitieve locatie zitten enkele kunstenverenigingen uit Leuven hier samen in het Openbaar Entrepot, knal aan de kop van de vaartkom in Leuven (stiekem hoop ik dat de organisaties gewoon hier blijven) .  De verbouwing van dit entrepot (onroerend erfgoed) is ook een knap staaltje van re-use, alleen al daarvoor zou je moeten komen.
Allen daarheen dus!

3 opmerkingen:

 1. Je leerde me weer iets nieuws kennen...tof! Enne die kleertjes van jou gaan succes hebben...met zo'n geweldige labeltjes! Recycling van verpakkingen... Deed mijn moeder ook al maar bij haar niet omwille van 't milieu maar vanuit het oogpunt van spaarzaamheid!
  Toch ook wel een mooie reden. :-) Hou jij je pakjesmakendoos maar mooi vol! Jouw pakjes zijn altijd super mooi verpakt!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je die witte dozen 'knutselspul, kaartjes, pakskemaken' zelf gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, nee, ik kocht ze via de Invasie. Ze zijn van Studio Boon. Ik blogde er ooit hier over: http://ontroerendgoed-liesbeth.blogspot.be/2012/01/bergbox.html
   Maar de invasie is geen verkoopplatform meer helaas en studio boon verkoopt ze ook niet meer. Jammer.

   Verwijderen